Kaarsenmakerij

Op het vso wordt praktijkgericht gewerkt. Door praktijkgericht te werken worden de leerlingen voorbereid op het arbeidsproces na school.

De leerlingen lopen vanaf het 3de leerjaar van het vso stage in de kaarsenmakerij. Hier kunnen de leerlingen hun arbeidsvaardigheden trainen. Tijdens het werken in de kaarsenmakerij wordt met name aandacht besteed aan arbeidsmatig werken, samenwerken, bestellingen verwerken, de veiligheidsvoorschriften in acht nemen, netheid, verschillende technieken, etc. De lessen worden in kleine groepen gegeven.

In onze kaarsenmakerij worden verschillende soorten kaarsen gemaakt. We maken bijvoorbeeld dinerkaarsen, verschillende vormkaarsen en prachtige windlichten. Naast kaarsen voor binnen, maken we ook kaarsen voor buiten, zoals tuinfakkels en tuinkaarsen in pot. Voor elk seizoen hebben we een passend aanbod.

De leerlingen vinden het erg leuk om echte bestellingen te verwerken. Mocht u een cadeautje nodig hebben of het leuk vinden om uzelf te verwennen met een leuke kaars dan gaan onze leerlingen graag voor u aan het werk.

We hebben een bestellijst gemaakt waar u verschillende soorten kaarsen kunt bestellen. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Vriendelijke groet,
het team van de kaarsenmakerij!

Voorjaarsflyer
Kerstflyer
Bestellijst kaarsenmakerij